Szinte nincs olyan csongrádi, aki ne hiányolná a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda területén a kis kerek medencét, ahol akár télen is el lehetett üldögélni a meleg vízben. A régi medence a 2015-ös felújítás idejére már olyan műszaki állapotban volt, hogy nem lehetett használni, a pályázatban azonban nem lehetett felújítani. Az önkormányzat azóta is keresi a megoldást, már elkészültek a tervek is a rekonstrukcióhoz, melyeket a csongrádi Interra Gold Kft. készített. A régi 90 cm-es vízmélységű 10 méter átmérőjű kör alakú medence jelentősen átalakulhat.

Az új medencének egy része fedett lesz, üvegtiszta polikarbonát kupolát terveztek fölé, így akár szermerkélő esőben is lehet élvezni a fürdőzést. Ledes világítás biztosítja a fényt sötétedés után, a lépcső mellett pedig kis asztalokon akár sakkozni is lehet. A medence bejáratánál egy kis pergola szerű faépítmény szeparálja majd el a kerek medencét a többitől, ebben padok és fogasok szolgálják majd a fürdőzők kényelmét.

A kerek medence jelenleg műszaki okok miatt nem üzemel. A tervek elkészültek, ezt bárki megtekintheti a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda bejáratánál elhelyezett paravánon, ahol a látványterveket is részletesebben bemutatjuk. Várjuk észrevételeiket, jobbító ötleteiket a tervekhez, hiszen a medence felújítása az Önök kényelmét szolgálja majd. A végleges tervek elkészülte után az önkormányzat közbeszerzési eljárás során választja ki a kivitelezőt.

© 2014-2019. bedotamas.hu - Minden jog fenntartva!

Pin It on Pinterest

Megosztás