Bedő Tamás honlapja

Bedő Tamás: Be kell fejezni, amit elkezdtünk

Bedő Tamás: Be kell fejezni, amit elkezdtünk

- 2014. Sze. 30 | Friss Hírek | Nincs hozzászólás

Az alábbi cikk a delmagyar.hu-n jelent meg 2014.09.30-án:

Csongrád – Hallgatni kell a vállalkozókra, be kell fejezni a fürdőépítést, az ipari területek közművesítését, és érdemes többet költeni a csapadékvíz elvezetésére, mint a városvezetés reklámozására – vallja Bedő Tamás, aki független polgármesterjelöltként indul Csongrádon.

A kormány a jövőben a fejlesztésre szánt pénz 60 százalékát vállalkozásoknak szánja. Csongrádon közelítettek ehhez az arányhoz: legutóbb 55 százalékban vállalkozók beruházásai kapták a Leader-program pénzét. E Leader-fejlesztést szervezte Bedő Tamás, korábbi polgármester, aki most független polgármesterjelölt. Azt mondja, sok tanulsággal szolgált számára ez a munka.

Ha győz október 12-én, vállalkozói egyeztető fórumot alapít, hogy a képviselő-testület sűrűbben kapjon visszajelzést döntéseiről a versenyszférától. Az önkormányzat a városi tulajdonú cégekkel és helyi vállalkozásokkal arra is szerződne, hogy a frissen végzett helyi fiatalokat gyakornokként alkalmazzák egy évig, ehhez uniós támogatást is lehet szerezni. Fontos, hogy a csongrádi beruházásokat lehetőleg helyi vállalkozók végezzék, megemelték azt az értékhatárt, amely alatt ez törvényesen így intézhető. Ezek felújítások, útépítő munkák – de ilyen lehet a városi zöldterületek gondozása is.

– A munkahelyteremtést úgy tudjuk segíteni, hogy a Kisrétben és az ipari parknál folytatjuk a fejlesztést, 2009–10-ben ott területet vettünk, közművesítettünk, ingyen adtunk áramlekötést a vállalkozóknak. A túloldalon, a krosszpálya hasonló besorolást kapott, többhektáros, közművesíthető területe van ott a városnak – sorolja Bedő.

Csongrád – Bedő Tamás az MSZP polgármesterjelöltje.  Fotó: Karnok Csaba

Bedő Tamás gyakornoki programmal tartaná itthon a frissen végzett fiatalokat. Fotó: Karnok Csaba

 

Jó döntésnek tartja, hogy a mostani városvezetés – élve az elővásárlási joggal, amelyet 2009-ben a néhai Berkes István jegyző javaslatára jegyeztetett be Csongrád – megvette a Szeviép-telepet. A fürdőberuházást is fontosnak tartja, reméli, időben elkezdődik és be is fejeződik, hiszen két évvel a megnyert pályázat után még nincs aláírt kiviteli szerződés, pedig jövő júliusig le kell zárni a projektet.

– Minden elindított beruházást be kell fejezni: én nem azzal kezdeném a munkámat, hogy leállítjuk a megnyert támogatási szerződéseket – utalt utódja munkájára Bedő.

– Most, a kampányban hallom, milyen nagy ember voltam én korábban, hogy egyedül vettem fel hiteleket és indítottam beruházásokat. Pedig nekem és az MSZP-nek nem volt többségünk a testületben: minden megszületett döntésünk kompromisszumok eredménye, amelyhez a jobboldal, a Fidesz is hozzátette a maga érveit. Sajnálom, hogy akik akkor velem együtt vezették a várost, ezt gyorsan elfelejtették.

Bedő szerint több törődést érdemel a kultúra – ez a város brandje –, és a nyilvánosság ügyét is rendezni kell, mert nem állapot, hogy csak a polgármester legjobban sikerült mondatait adja le a tévé, a kritikát nem, pedig az a média feladata. Az önkormányzati PR-nél többet kell költeni a csapadékvíz-elvezetésre, az eső megmutatta, hol vannak gondok. Bedő a kormánnyal is együtt szeretne működni, szerinte egy város nem politizál: – Ahogy egy kollégám szokta mondani, abból a kottából kell játszani, amit kapunk, és lehetőleg a legjobban.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.