Bedő Tamás honlapja

A pályakezdő fiatalok és a vállalkozások támogatásával kapcsolatos elképzeléseim

- 2014. okt. 8 | Friss Hírek | Nincs hozzászólás

A polgármesteri programomat a választásokig folyamatosan hozom nyilvánosságra. Most a pályakezdő fiatalok és a vállalkozások támogatásával kapcsolatos elképzeléseimet osztom meg. Úgy gondolom, hogy ezek a pontok is sok ember által várt elképzeléseket valósítanak meg.

Gyakornoki program:
A helyi pályakezdő fiatalok támogatása érdekében döntően önkormányzati forrásból gyakornoki munkahelyeket hozunk létre. A programban először az önkormányzati intézményeknél és cégeknél, majd partnercégek keresésével helyi vállalkozásoknál lesz lehetőség elhelyezkedésre. A programban résztvevők egy évig biztosan rendes fizetés mellett, valódi munkát végezhetnek. A fiatalok a szakmai tapasztalatok megszerzése után nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A program a csongrádi munkanélküli fiatalok számának csökkentése mellett növeli a helyben elhelyezkedők számát. A fiatal szakképzett munkaerők újabb vállalkozásokat hozhatnak a városba.

Vállalkozások támogatása:
Nem csak szavakban támogatom a munkahelyteremtést. Az Ipari Parknál folytatjuk a fejlesztést, hogy újabb vállalkozások tudjanak betelepülni. Korábbi polgármesteri ciklusaim alatt a Kisrétben a közmű- és úthálózat kiépült, a holtág rehabilitációja megtörtént. Itt a közművesítés folytatásával biztosítjuk, hogy újabb fejlesztési területek nyíljanak meg a város részére.
Évente legalább két vállalkozói egyeztető fórumot tartunk, hogy a képviselő-testület és vállalkozók közvetlenül értesüljenek egymás szándékáról.
Élve a közbeszerzési törvény adta lehetőségekkel, ahol csak lehet, átlátható módon csongrádi vállalkozásokat hozzunk helyzetbe, ezzel is támogatva a munkahelyek számának bővítését, a fiatalok itthon maradását.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.